Stichting 'Cultuur verbindt Helmond'

Waskracht Helmond is een project van Stichting 'Cultuur verbindt Helmond' Deze stichting heeft als doel om Helmond en de Helmonders te verbinden binnen wijken en wijk overschrijdend door middel van culturele projecten. 

De stichting heeft een onbezoldigd bestuur bestaande uit de volgende personen;

  • Jan van den Heuvel (voorzitter)
    Jan heeft een rijke maatschappelijke carrière achter de rug. De start maakte hij in 1975 als onderwijzer op de neutrale Wilhelminaschool. Na zijn 25 jarig lustrum als directeur werd hij in 2002 gevraagd als wethouder ‘Onderwijs, Stedelijk Beheer en Milieu’. Deze portefeuille had hij tot 2006 waarna hij in 2010 opnieuw als wethouder werd aangesteld. Deze keer onder andere van ‘Cultuur’. In deze functie was hij bestuurlijk verantwoordelijk voor de realisatie van het nieuwe Speelhuis en de Cacaofabriek.
  • Ad Marneffe (penningmeester)
    Als oud-gemeentesecretaris en directeur financiën heeft Ad altijd een duidelijke link met Helmond gehad. Momenteel is hij registeraccountant van een kleine accountantspraktijk. Nevenfuncties zijn Ad niet vreemd. Eerder was hij penningmeester van een gemeenschapshuis in Eindhoven en het Helmonds Slavisch Koor. Deze heeft hij inmiddels ingewisseld door Stichting Leergeld Helmond en Golfclub de Gulbergen.

Contact gegevens stichting:

Adres:   Frans Joseph van Thielpark 110, 5707 BZ  Helmond
KvK:      75168863
Bank:    NL 47 RABO 0343 1635 78
BTWnummer: NL860167264B01


  • Deel deze pagina: