Wat is Waskracht!?

Ontstaan

Het idee voor Waskracht werd geboren eind 2018 naar aanleiding van de voorstelling Xperiment van Anneke Schröder en Wim Peters in samenwerking met alle middelbare scholen in Helmond. In deze voorstelling speelden leerlingen van al deze scholen samen en er ontstond een verbinding tussen deze leerlingen uit alle wijken en van verschillende komaf.

Wethouder Cathalijne Dortmans sprak naar aanleiding van Xperiment met Anneke en Wim of een dergelijk initiatief zou kunnen met volwassen in Helmond en op die manier een verbinding te creëren tussen de Helmondse wijken. Zo werd de kiem voor Waskracht! gelegd,

Organisatie

Om het meteen goed aan te pakken werden er een tiental mensen benaderd vanuit diverse disciplines om de organisatie van Waskracht! op te tuigen. De stichting 'Cultuur verbindt Helmond' werd opgericht een een team van professionals die aan de ene kant het creatieve proces beheren en aan de andere kant het organisatorische proces.

Het project Waskracht!

Maar wat is nou Waskracht!? Waskracht! wordt een reizend theaterfestival dat voorstellingen gaat geven, in de buitenlucht, in de wijken van Helmond. Op 6 plekken in Helmond zal het theater neer strijken compleet met tent, podium, licht, geluid etcetera. De act wordt een improvisatie voorstelling die wordt gespeeld door Helmondse spelers die worden getraind in een Helmonds personage. Ondanks dat er een rode draad door de voorstelling zal lopen, zal een groot deel worden gecreëerd tijdens het optreden zelf. De karakters blijven echter in hun rol en reageren als het personage dat ze spelen. 

Leon van der Zanden

Als professional zal Leon van der Zanden de voorstellingen in goede banen leiden maar niet als Leon van der Zanden maar ook als een Helmonds personage!.

Deelnemen

Lijkt het je wat om onderdeel uit te maken van dit project? Dan nodigen we je graag uit om je aan te melden als vrijwilliger. Wil je voorlopig alleen op de hoogte blijven van Waskracht!, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief (onder aan de pagina) of volg ons op social media zoals Facebook of Instagram.