Guus en Bram zetten de toon van de voorstelling

06-09-21

Alsof ze achter de piano geboren zijn, zo lijkt het als je ze ziet spelen. Guus van Marwijk en Bram Bosmans brengen de voorstelling van Waskracht tot leven met muziek. Ze spelen live in op wat er gebeurt en zetten de toon met elektronisch tromgeroffel, trompetgeschal, romantische violen en applaus.

Iedereen die wel eens naar de film gaat, weet hoe belangrijk muziek is voor de sfeer en de beleving van wat je ziet. Bram: “Met onze muziek gaan we wat er gebeurt heerlijk inkleuren en aandikken. We maken een scène bijvoorbeeld extra romantisch, spannend, tragisch of grappig. En voor verschillende momenten gebruiken we vaste muziekjes. Bijvoorbeeld als de artiesten door de gordijnen de piste in- en uitlopen.”

Behalve de sfeer beïnvloedt de muziek ook hoe de voorstelling loopt. Guus: “Soms nemen we de leiding en reageren de spelers op onze muziek. Bijvoorbeeld, als wij stoppen met spelen, moeten de spelers stil blijven staan. Dan kan het zomaar zijn dat Het Geweten het woord neemt en het publiek aanspreekt. Op andere momenten doen we het omgekeerde. Dan ondersteunen wij wat de spelers doen en ervaren met passende muziek. Zo vertellen we het verhaal van een circus in nood; met woorden, gebaren, prachtig aangeklede spelers én muziek.”

Guus van Marwijk en Bram Bosmans nemen om beurten de muziek bij de voorstelling voor hun rekening.

Muziekanten.jpg