Theaterproject Waskracht vliegend van start

18-12-19

De gekozen spelers staan te popelen, de eerste speellocaties zijn gevonden en de eerste fondsen en sponsoren hebben hun steun toegezegd. Het enthousiasme van het Waskracht team werkt aanstekelijk. Het doel, mensen uit alle wijken van Helmond met elkaar verbinden door theater, spreekt aan. Waskracht gaat vliegend van start tot groot plezier van de initiatiefnemers Wim Peters en Anneke Schröder.

De oproep om auditie te doen voor Waskracht heeft een mooie groep van zo’n twintig spelers uit heel Helmond samengebracht. Maandag 13 januari is de eerste kennismakings- bijeenkomst van spelers en team. De eerste repetitie is op zondag 26 januari. Dan gaan de spelers onder leiding van regisseur Anneke Schröder en artistiek leider Robert van den Broek aan de slag met karakters en verhaal, samen met Leon van der Zanden. Iedere wijk krijgt zijn eigen unieke voorstelling omdat het publiek op de avond zelf mee bepaalt in welke richting de voorstelling zich ontwikkelt. Anything can happen!

Podia in de wijken

Zonder podia geen voorstelling. Het Waskracht team is daarom al maanden druk op zoek naar geschikte speellocaties per wijk. In totaal geeft Waskracht in juni en september 2020 twaalf voorstellingen op zes verschillende podia, midden in of zo dicht mogelijk bij de wijken waarover het die avond gaat. We zijn in gesprek over een start op de stip van het SolarUnie Stadion van Helmond Sport en we sluiten af op het Speelhuisplein. Waskracht zoekt zes heel verschillende locaties, bijvoorbeeld aan de waterkant, in een parkeergarage of kerk of op het schoolplein. Nieuwe ideeën over mogelijke locaties zijn zeer welkom.

Vele washandjes maken licht werk

Een omvangrijk project als Waskracht komt natuurlijk niet van de grond zonder de steun van fondsen en sponsoren. Daarom zijn we als team dankbaar voor de toezegging van bedrijven en fondsen die gaan helpen om van Waskracht een klinkend succes te maken. Dat zijn tot nu toe: Lavans, VSB fonds, Gemeente Helmond, Ondernemersfonds Helmond, Coöperatiefonds Rabobank, Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant en Stichting NKV-gebouw. In de wasmand is nog plaats voor meer enthousiaste sponsoren. Daarom nodigen we de komende maanden bedrijven en instellingen in Helmond uit hun maatschappelijke betrokkenheid bij onze stad via Waskracht te laten zien. Daar zetten we uiteraard een mooie tegenprestatie tegenover.

Goed doel

Waskracht is meer dan alleen een verbindend theaterproject. Op initiatief van Waskracht-teamlid en stadskunstenaar Tahné Kleijn doen we in het voorjaar ook mee aan de wereldrecordpoging ‘langste waslijn met sokken’. Onder het mom van ‘Stop je geld in een ouwe sok’ zamelt dit project geld in om Helmondse kinderen die onder de armoedegrens leven een onvergetelijk dag te bezorgen. Van alle sponsorgelden die Waskracht ontvangt gaat 10% naar dit goede doel.

Logo Insta.jpg