Grote opkomst bij de Aftrap! van Waskracht!

12-09-19

Gisteravond, 11 september, was het zover, De Aftrap! van Waskracht. Na ruim een half jaar van voorbereidingen werd het project eindelijk wereldkundig gemaakt. Onze inspanningen via nieuwsbrieven, social media en persoonlijk netwerken werden beloond met een flinke opkomst in de popzaal van de Cacaofabriek. Ruim 140 geïnteresseerden waren aanwezig om de geboorte van Waskracht bij te wonen. 

Robert van de Broek, lid van het creatieve team en artistiek leider van Waskracht! presenteerde op een luchtige manier wat we met Waskracht! Voor ogen hebben. Het team van Waskracht! werd voorgesteld en de plannen van het reizend theater werden uit de doeken gedaan.

Wethouder Dortmans, een van de initiators van het project was aanwezig om toe te lichten wat het belang van Waskracht! kan zijn om de Helmondse wijken met elkaar te verbinden en welke rol de gemeente daarin heeft.

Leon van der Zanden, de bekende Helmondse cabaretier, was ook aanwezig om zijn rol binnen Waskracht! toe te lichten en onder zijn leiding werd er ook al live improvisatie-toneel opgevoerd.

Lavans verbindt haar naam aan Waskracht!

Een van de grote verrassingen van de avond was Michel Heerkens die namens Lavans het podium betrad en aankondigde de naam van Lavans aan het project te willen verbinden. Het ondernemers van dit oer-helmondse bedrijf waren vanaf het begin enthousiast over dit project en willen op alle manieren mee werken om Waskracht! tot een succes te maken, met een duidelijk statement dat ze als familie Heerkens veel verbinding voelen met theater.

'Het spel is op de wagen' zou je kunnen zeggen. Nu het project wereldkundig is, gaan we met het totale team weer aan de slag met de volgende fase. Het verkrijgen van de benodigde middelen en budgetten én natuurlijk op zoek naar die lokale talenten die we nodig hebben voor Waskracht!

Impressie van de aftrap

IMG_2060.jpeg
IMG_2067.jpeg
IMG_2079.jpeg
IMG_2073.jpeg
81be40cd-2e5e-44dc-a6db-d4b5163edfa7.jpg